Vóór gebruik

Als er een duidelijke aanleiding is om de vleermuis niet meer in een pand toe te laten, (bijvoorbeeld bij sloopwerkzaamheden, renovatie, onderhoud, isolatie of transformatie van een gebouw) dan krijg je te maken met de Wet Natuurbescherming. De vleermuis is namelijk een beschermde diersoort.

Voor het gebruik van de VdV exclusion flaps, is het verplicht een quickscan uit te laten voeren door een erkend ecologisch bureau. Voor het verhuizen van de vleemuis dient u bij de provincie een ontheffing aan te vragen voor de Wet Natuurbescherming, uw ecoloog kan hierin adviseren.

Ook is het van belang contact op te nemen met de gemeente voor advies en informatie, voordat je start met het verhuizen van vleermuizen.

We streven naar fantastische, effectieve en milieuvriendelijke producten

Voor wie de VdV exclusion flap?

Voor iedereen met een gebouw die te maken krijgt met vleermuizen bij een sloop- of renovatieproject, bijvoorbeeld als ontwikkelaar.

Dan biedt de VdV exclusion flap de oplossing.

Geschikt voor elk gebouw!

De VdV is eenvoudig te monteren en wordt geleverd met een duidelijke en uitgebreide handleiding. 

Waar de VdV exclusion flap?

De VdV exclusion flap werkt overal. Of het nu gaat om een kleine woning, een monumentaal pand of een groot bedrijfsgebouw.

Speciaal ontworpen om vleermuizen te verhuizen, om zo een gebouw natuurvrij te kunnen verklaren.

Door de speciaal ontwikkelde hoogte en breedte van de VdV exclusion flap kan deze gebruikt worden op elk onderdeel van een gebouw.

En is geschikt voor alle -in Nederland voorkomende soorten- vleermuizen. De vleermuis kan op een vriendelijke manier het pand verlaten maar niet terug naar binnen.

Wanneer mag je de VdV exclusion flap plaatsten?

Je kunt niet het hele jaar door de VdV exclusion flap plaatsen. Dit dient in voorgeschreven periodes gedaan te worden om te zorgen dat de vleermuizen hun verblijf op een goede manier verlaten kunnen en zo een ander onderkomen kunnen zoeken. Doe dit in goed overleg met uw ecoloog, hij kan u adviseren.