Gebruik VdV exclusion flap

De VdV exclusion flap is makkelijk op zijn positie te plaatsen en daarna eenvoudig dicht te drukken door de speciale druknoppen.

Het stevig gerecycled PET1 plastic waar de VdV exclusion flap uit bestaat, biedt weerstand tegen alle weersinvloeden en is daardoor ook geschikt voor langdurig gebruik. 

Door de brede randen is het mogelijk de VdV exclusion flap op verschillende manieren te monteren. Zowel plakken of monteren met spijkers of schroeven op diverse ondergronden is mogelijk. 

Benieuwd naar de uitgebreide handleiding? Download deze hier. 

"Voordelig, makkelijk te monteren en effectief!” 

Plaatsen volgens ecologische richtlijnen  

Plaats de VdV exclusion flap over de stootvoeg. De overige openingen waar geen VdV exclusion flap hoeft te hangen kan je opvullen met een compriband of rugvulling.

Bij een horizontale opening kan op langere lengte een aantal VdV exclusion flaps worden opgehangen. Het overige deel van de openingen kunnen worden opgevuld met compriband of rugvulling. Voor de hoeveelheid te plaatsen VdV exclusion flaps volgt u het advies van de ecoloog op.

Opening stootvoeg groter dan de VdV exclusion flap

Is de opening van de stootvoeg groter dan de opening in VdV exclusion flap? Dan kan je de opening van de VdV exclusion flap makkelijk met een (breek-)mes vergroten.

Moet de VdV exclusion flap over een horizontale opening dan kan je middels een kartelmes of ijzerzaag de bovenzijde van de VdV exclusion flap verwijderen. Let op! Hou de druknoppen aan de lange zijde intact. De VdV exclusion flap plaats je met de afgesneden kant tegen de opening aan. 

Het vastzetten van de VdV exclusion flap kan op meerdere manieren. Met montagekit op achterkant bijvoorbeeld en deze stevig aandrukken op de ondergrond.

Geen kit gebruiken als bevestigingsmiddel? Dan kan de VdV exclusion flap bevestigd worden met spijkers of schroeven.

Hiervoor is speciaal: de bredere rand ontworpen!

De opening aan de achterzijde van de VdV exclusion flap moet over de open stootvoeg geplaatst worden.

De plaatsing is zorgvuldig werk. Waar geen VdV exclusion flap voor geplaatst hoeft te worden kan gedicht worden met compriband of rugvulling.

In overleg met de ecoloog wordt bepaald hoeveel openingen voorzien moeten worden van een VdV exclusion flap. Bijvoorbeeld 1 op 2 of 1 op 3 van de open stootvoegen.

Moet de VdV exclusion flap op een horizontale opening dan is de bovenzijde met een (breek-)mes, kartelmes, ijzerzaag of scherpe schaar te verwijderen.

Let op! Hou de druknoppen aan de lange zijde intact. De VdV exclusion flap plaats je met de afgesneden kant tegen de opening aan. Ook dit kan je lijmen of met spijkers/ schroeven vastzetten.

Zo kan je een opening onder een boeiboord voorzien van een VdV exclusion flap. Beide zijden van de VdV exclusion flap met de druknoppen sluiten na plaatsen.